Pasta med champinjoner, vitlök och persilja

Jag lagade pasta med champinjoner, vitlök och persilja och serverade kycklingben till den.

Vill du ha en helt vegetarisk rätt så byt ut kalvfonden mot grönsaksfond och ta bort kycklingen.

Ingredienser:

Till 6-8 personer:

800 g pasta 

2 vitlöksklyftor

2 burkar champinjoner ca 600 g

4 dl creme fraiche

100 g gorgonzolaost

2 msk kalvfond

1 ½ dl finklippt persilja

salt

1 tsk grovmalen svartpeppar

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisning i saltat vatten. Skala och finhacka vitlöken.

Fräs vitlöken och champinjonerna i smör och krydda med salt och pepparn. Tillsätt creme fraichen, kalvfonden och osten. Lägg till sist i persiljan. Rör ner såsen i pastan. Servera.

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *