Kycklinggratäng med färsk pasta

Jag gjorde en kycklinggratäng med soltorkade tomater och goda örter i.

Till gratängen serverades färsk pasta.

Ingredienser:

Till 6-7 personer:

1,2 kg kycklingfilé

salt

peppar

2 vitlöksklyftor

1 röd chili

15 st soltorkade tomater

2 msk kycklingfond

3 dl mjölk

5 dl matlagningsgrädde

1 dl finriven parmesan

2 tsk torkad rosmarin

2 tsk torkad oregano

10 cocktailtomater

1 dl färsk grovhackad basilika

några ärtskott

maizenamjöl

Gör så här:

Skär kycklingfiléerna på längden. Stek dem i en panna tills de har fått lite färg. Krydda med salt och peppar och lägg över dem i en ugnsform. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor, riv parmesanosten, finhacka chilin och vitlöken, grovhacka basilikan och skär cocktailtomaterna i halvor. Fräs soltorkade tomater, vitlöken och chilin i en gryta. Krydda med oregano och rosmarin. Tillsätt mjölken, grädden, osten och kycklingfonden. Låt koka ihop och red ev av med lite maizenamjöl som du rör ut i lite vatten. Häll såsen över kycklingen och lägg på tomaterna. Sätt in ugnen på 200 grader tills kycklingen är klar. Ta ut formen och strö över basilikan och några ärtskott.

Servera färsk pasta till.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.