Portergryta

En mustig och värmande portergryta passar perfekt till middag när det är kallt och mörkt ute. Till grytan serverades ugnsrostade rotfrukter.

Ingredienser:

1,2 kg nötbog

2 gula lökar

2 morötter

4 dl  porter

3 dl vatten

6 krossade enbär

½ dl svartvinbärsgelé

2 msk kinesisk soya

3 msk kalvfond

5 dl grädde

maizenamjöl

1 tsk timjan

salt

peppar

Gör så här:

Skär köttet i bitar. Hacka löken och skär morötterna i skivor. Mortlar enbären.
Bryn köttet i en stor gryta och krydda med salt och peppar.
Lägg i löken, morötterna, timjanen och enbären och bryn lite till.
Häll på vatten, portern, vinbärsgelén, sojan och fonden. Låt stå och småputtra på svag värme tills köttet är riktigt mört. 
Häll i grädden och smaka  ev av med mer salt och peppar. För tjockare sås red av med lite maizenamjöl.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *