Grönkålspaj med ädelost

Nu finns det en massa god grönkål i affärerna. Jag bakade en paj med grönkål och ädelost.

Ingredienser:
Deg:
125 g smör

3 dl vetemjöl

2 msk kallt vatten

1 nypa salt

Fyllning:

 150 g grönkål (repad och klar)

1 gul lök

140 g kvibille gräddädel

3 ägg

2 ½ dl matlagningsgrädde

1 krm grovmalen svartpeppar
lite salt
Gör så här:
Kör ingredienserna till pajdegen i en matberedare eller blanda ihop degen för hand.
Låt gärna degen vila i kylen i ca 30 minuter.
Tryck ut pajdegen i pajform. Förgrädda pajskalet i 10 minuter på 200 grader.
Skala och finhacka löken. Skölj och skär bort den hårda stjälken från grönkålen och hacka den i bitar.
Fräs löken och grönkålen i smör tills den är glansig och fin. Krydda med lite salt och svartpeppar. Lägg kålen i pajskalet. 
Skär osten  i småbitar och lägg den över grönkålen. 
Vispa ihop ägg och grädde och häll äggstanningen över pajen och grädda på 200 grader i ca 25-30 minuter.

Grönkål och ädelost passar bra ihop.
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *