Toastskagen med hummer och räkor

Då var det nytt år igen, tiden går så fort. Jag hoppas att alla läsare får ett riktigt bra år.

Toast skagen med hummer och räkor blev nyårsaftons förrätt. Till huvudrätt gjorde jag en plankstek med oxfilé.

Ingredienser:
Till 4 st behöver du.
4 st toastbröd

kött från 1 hummer, spara kloköttet till garnering

100 g skalade räkor + några till garnering

2 msk finhackad färsk dill

½ dl majonnäs

1 dl creme fraiche

1 tsk citronsaft

salt

peppar

Garnering:

räkor

hummer

dill

finhackad rödlök

citron

och servera gärna lite grönt till.

Gör så här:

Knäck hummerskal och klor och gröp ur köttet. Skär det i småbitar men spara kloköttet till garnering.
Grovhacka räkorna men spara några till garnering. Finhacka dillen.
Blanda ihop majonnäs, creme fraiche, citronsaft, räkor, hummer och dill.
Smaka av med salt och peppar.
Kantskär brödskivorna och stek dem i smör tills de har fått fin färg.
Lägg på räk/hummerröran och garnera med finhackad rödlök, dill och citron.
Servera lite grönsaker vid sidan av toasten.

Sök på ordet plankstek så hittar du recept på plankstek.
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *