Öppen lasagne med köttfärssås, svamp och bacon

Istället för vanlig lasagne gjorde jag en öppen lasagne med köttfärssås, två olika sorters svamp och bacon.

Köttfärssås:

 Till 4 portioner:

700 g blandfärs

1 stor gul lök

1 vitlöksklyfta

2 dl krossade tomater

1 dl grädde

1 tsk torkad basilika

2 krm svartpeppar

1 msk kalvfond

1 msk socker

salt

soja

Gör så här:

Bryn färsen, vitlöken och löken. Tillsätt krossade tomater, fond och grädde. Lägg i kryddor och lite soya. Låt koka ihop.

Tillbehör:

färska lasagneplattor

2 pkt bacon

200 g portabellosvamp

200 g kastanjechampinjoner

salt

persillade

riven parmesanost

ärtskott

cocktailtomater

Gör så här:

Skär baconet i bitar och stek det knaprigt. Ansa och skär svampen i skivor och stek den i en panna. Krydda den med lite salt och persillade. Koka lasagneplattorna i saltat vatten i ca 2-3 minuter. Varva lasagneplattor, köttfärssås, svamp och bacon direkt på fyra tallrikar. Toppa med basilika och riven parmesanost. Garnera med tomater och ärtskott.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *