Torskgratäng

Lagade en torskgratäng till middag och jag använde torskblock som jag hade tinat. Rätten sköter sig själv i ugnen medans potatisen kokar.

Ingredienser:

Till 6 personer:

800 g torsk

salt

citronpeppar

5 dl grädde

5 dl creme fraiche

1 dl finhackad dill

20 cm purjolök

1 tsk wasabi

saft från 1 citron

Garnering:

ärtskott

Gör så här:

Skär fisken i bitar och lägg dem i en ugnsform. Krydda med salt och citronpeppar. Skär purjolöken i skivor och lägg den över fisken. Blanda ihop grädde, creme fraiche, pressa i citronsaft, tillsätt wasabi, dill och smaka av med lite salt. Häll såsen över fisken och sätt in i ugnen på 200 g i ca 25-30 minuter. Garnera med ärtskott och servera kokt potatis till.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *