Scampi i salladsblad

Stekte till scampi i vitlök, chili, ingefära och lime. Serverade dem i salladsblad som toppades med avokado och ärtskott.

Ingredienser:

500 g scampi

2 msk olja

1 röd chili

saft från 1 lime

2 vitlöksklyftor

1 ½ msk riven ingefära

salt

8 romansalladsblad

1 avokado

ärtskott

Gör så här:

Skölj och skär romansalladsbladen i lagom stora bitar. Kärna ur och finhacka chilin. Finhacka även vitlöken, skala och riv ingefäran. Fräs räkorna i olja och lägg i chilin, vitlöken, ingefäran och pressa i limen. Smaka av med salt.

Lägg upp scampin i salladsbladen och toppa med avokado och ärtskott.

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *