Laxfilé i bit med asiatiska smaker

Jag lagade lax i bit och toppade den med en sås med asiatiska smaker.

Till laxen serverades ugnsrostade rotsaker, en sallad och resten av såsen.

Ingredienser:

Till 6 personer:

1 kg laxfilé

salt

Sås:

3  finhackade vitlöksklyftor

1 ½ finhackad röd chili

2 msk färsk riven ingefära

skal och saft från 1 lime

1 ½ dl teriyakisås

1 dl sweet chilisås

Garnering:

ca 1 msk svarta sesamfrön som rostas i en torr panna

bladpersilja finhackad

Gör så här:

Lägg laxen i en ugnsform och krydda den med salt. Blanda ihop ingredienserna till såsen och häll över 2/3 av såsen över laxen. Sätt in laxen på 200 grader i ca 25-30 minuter beroende på tjockleken på laxen. Strö över sesamfröna och persiljan. Servera med ugnsrostade rotfrukter och  resten av såsen till laxen.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *