Kycklingkalops

Jag tycker mycket om kalops och lagade kalops med kycklingfilé istället för nötkött. Det blir väldigt gott och går fort att göra.

Ingredienser:

4-6 personer: 

1 kg kycklingfilé

2 st morötter

2 st gula lökar
2 msk kalvfond
1 liter vatten
2 ½ msk mjöl
soja
4 st lagerblad
10 st kryddpeppar
aromat
salt
vitpeppar
Gör så här:
Skär köttet i bitar. Skala och skär morötter och lök i bitar. Bryn köttet i smör.
Krydda det med salt, aromat och vitpeppar. Lägg i morötter, lök, kryddpeppar, fond och lagerblad och fräs ytterligare några minuter. Pudra på vetemjöl och blanda väl. Häll på vattnet.
Låt sedan köttet sjuda tills det är klart.
Smaka ev av med mer salt, peppar och lägg i lite soja för färgens skull.
Servera med kokt potatis och rödbetor.
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *