Färska vårullar

Vi åt färska vårrullar. I dem hade vi bla glasnudlar, avokado, sallad och räkor.

Sedan doppade vi dem i en god dippsås.

Ingredienser:

rispapper

glasnudlar

sallad

rädisor

avokado

gul paprika

gurka

räkor

Sås:

½ dl sweet chilisås

1 lime, skal och saft

2 finhackade vitlöksklyftor

1 msk färsk riven ingefära

½ finhackad röd chili

1 ½ dl vatten 

2 msk kinesisk soja

2 msk socker

1 msk maizenamjöl

Gör så här:


Koka glasnudlarna enligt förpackningen. Spola av dem med kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda ihop ingredienserna till såsen i en gryta. Låt koka ihop i några minuter under vispning. Häll upp i en skål och låt den svalna. Skär upp grönsakerna i lagom stora bitar. Doppa ett rispapper i taget i vatten (ca 10 sekunder). Lägg på den fyllningen som du vill ha på. Rulla samman till hälften, vik in sidorna och rulla färdigt. Servera med dippsås.

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *