Lyxig macka med pocherade ägg, spenat, lax och hollandaisesås

Ikväll gjorde jag några lyxiga mackor med pocherade ägg, spenat, lax och hollandaisesås. Det var första gången som jag pocherade ägg och jag måste erkänna att särskilt fina blev de inte, men de smakade bra i alla fall.

Ingredienser:

4 skivor surdegsbröd

4 ägg

200 g färsk spenat

150 g kallrökt lax

1 påse hollandaisesås

smör

salt

peppar

dill

Gör så här:

Gör såsen enligt förpackningen. Ställ åt sidan så länge.

Stek bröden i smör och lägg sedan in dem i ugnen på 150 g, så de håller sig varma. Skär laxen i lagom stora bitar.

Koka upp 1 ½ liter vatten tillsammans med 1 msk matättika. Knäck ett ägg i taget i en kopp och låt det försiktigt glida ner i vattnet. Låt äggen sjuda i ca 4 minuter och ta sedan upp dem med en hålslev.

Fräs spenaten i smör och krydda med salt och peppar.

Ta ut bröden, lägg på spenaten, laxen, de pocherade äggen och ringla över hollandaisesåsen och garnera med dill.

Servera direkt.

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *