Chokladbollstårta med passionfruktsmousse

Jag bjöd på en påskinspirerad chokladbollstårta med passionsfruktsmousse.

Jag toppade tårtan med chokladbollar och chokladägg.

Ingredienser:

Chokladbollssmet:

200 g smör

6 dl havregryn

3 dl socker

2 msk kakao

2 msk kallt kaffe

2 tsk vaniljsocker

kokos

gul karamellfärg

Passionsfruktsmousse:

200 g passionsfruktspuré

3 gelatinblad

100 g färskost

1 dl florsocker

2 dl vispgrädde

Garnering:

chokladägg och chokladbollar

Gör så här:

Chokladbollar:
Rör ihop smör och socker. Rör i kakao, vaniljsocker, kaffe och havregryn. Tryck ut 2/3 i en springform ca 18 cm i diameter med bakplåtspapper i botten. Rulla små chokladbollar av resten av smeten och rulla i kokos som  blandats med lite gul karamellfärg. 

Mousse:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp passionsfruktspurén och låt svalna lite. Blanda hälften av passionsfruktspurén med färskosten och florsockret. Vispa grädden. Smält gelatinbladen i resten av purén och blanda i det i moussen. Blanda till sist ner grädden. Häll moussen i formen över chokladbollssmeten och ställ i frysen i ca 3 timmar. Ta ut och garnera med chokladbollarna och chokladägg.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.