Pasta med oxfilé och smak av tryffel

Jag gillar verkligen smaken av tryffel. Gjorde en pastasås med oxfilé och smaksatte den med tryffelolja. Vill du ha mindre tryffelsmak så minska du bara mängden olja i såsen.

Till 4-6 personer behöver du:
500 g oxfilé
200 g små champinjoner 
2 schalottenlökar
1 ½ msk tryffelolja
2 msk kalvfond  
5 dl grädde
1 dl finklippt persilja
grovmalen svartpeppar
salt
ev maizenamjöl till redning

Garnering:

riven parmesanost

Gör så här:
Ansa och skär oxfilén i tunna skivor. Krydda dem med salt och peppar.
Skala och finhacka schalottenlöken. Ansa champinjonerna.
Fräs löken och champinjonerna i smör i en gryta. Häll på kalvfonden och låt småputtra i någon minut . Häll på grädden och tryffeloljan och låt såsen koka ihop. Smaka av med peppar och salt. 
Stek köttet hastigt i en stekpanna och låt det vila i 5 minuter medans du koka pastan.
Lägg i persiljan och vänd till sist ner köttet och låt puttra i några minuter.
Servera med pastan och riven parmesanost.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *