Pulled beef

 Jag gjorde pulled beef och till den serverades inlagd rödlök, avokadodressing, coleslow och olika grönsaker.
Ingredienser:
1,2 kg nötkött
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 dl barbequesås med rökig smak 
salt
peppar
chilipulver
½ dl vatten
Gör så här:

Krydda köttet med salt, peppar och chilikrydda. Lägg köttet i botten av en gryta med lock som tål att vara i ugnen eller en ugnsfast form med lock. 

Skala och skiva lök och vitlöksklyftor. 

Häll på barbequesåsen över köttet, lägg i löken och häll över vattnet. 
Sätt in i ugnen på 120 grader i 4-6 timmar.
Titta till köttet då och då och häll ev på lite mer vatten om det behövs, så att det inte bränner fast i botten.
Köttet är klart när det faller isär när du drar en gaffel i köttet.

 
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *