Fläskfilegryta

Till grytan serverades pasta.

Ingredienser:
Till 6 personer behöver du:
2 fläskfiléer

250 g champinjoner

150 g sockerärter

3 salladslökar

150 g färskost med vitlök och örter

3 msk kalvfond  

5 dl grädde

grovmalen svartpeppar

salt

Garnering:
finhackad persilja

Gör så här:
Ansa och skär fläskfilén i 1 cm skivor. 
Skär salladslöken och champinjonerna i skivor. 

Stek köttet i smör i en panna så det får fin färg. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en gratängform. Fräs löken, champinjonerna och sockerärtorna och lägg dem sedan över köttet. Klicka färskosten över köttet.
Vispa ihop grädden och kalvfonden och häll såsen över köttet. Sätt in i ugnen på 200 grader tills köttet är genomstekt. Ta ut ur ugnen och strö över persiljan. Servera pasta till.

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *