Kycklinggryta med bacon och kantareller

Jag lagade en kycklinggryta med bacon och egenplockade kantareller. Till grytan serverades potatismos.

Ingredienser:
Till 6 personer behöver du:

1 kg kycklingfilé

1 pkt bacon

250 g kantareller

1 gul lök

smör att steka i

5 dl grädde

1 dl mjölk

100 g creme bonjour med smak av chevré

2 msk kycklingfond

½ tsk  timjan

soja för färgens skull

salt

peppar


Gör så här:

Skär kycklingfilén i skivor och baconet i bitar. Skala och finhacka löken. Rensa och grovhacka kantarellerna. Bryn köttet, baconen, löken och svampen i smör i en stekpanna.
Krydda med salt, peppar och timjan. Lägg i osten och häll i grädden, mjölken, kycklingfonden och soja.
Låt koka ihop tills köttet är klart. Smaka ev av med mer salt och peppar.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *