Tjocka revben med sås och potatis

Jag tycker mycket om husmanskost och jag lagade tjocka revben och till dem serverades potatis och sås.

Ingredienser:
1,5 kg tjocka revbensspjäll 
2 små morötter
1 gul lök
salt
6 st vitpepparkorn   

Sås: 

sky från köttet
3 dl grädde
soja
maizenamjöl utrört i vatten
Smaka av med salt och peppar

Gör så här:

Skala och skär morötterna i stavar och löken i grova bitar. Bryn revbenen i smör runtom så de får fin färg. Lägg i morötterna och löken och bryn lite till. Tillsätt vatten så det precis täcker köttet och resten av ingredienserna. Salta ganska mycket för smakens skull. Koka revbenen långsamt i vatten tillsammans med grönsakerna tills köttet är riktigt mört.

Ta upp revbenen och sila skyn från lök och morötter i en skål. Häll tillbaka skyn i grytan igen och koka upp. Tillsätt grädde, soja och red av med maizenamjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.