Paj med kantareller och brieost

Jag hade plockat en del kantareller och hade en brieost i kylen, resultatet blev en paj med kantareller och brieost.

Ingredienser:
Deg:
125 g smör

3 dl vetemjöl

2 msk kallt vatten 

1 nypa salt

Fyllning:

3 ägg

2 ½ dl grädde

175-200 g brieost

250 g kantareller + några till garnering

1 gul lök

peppar

salt

Garnering:

kantareller

Gör så här:

Kör ingredienserna till pajdegen i en matberedare eller blanda ihop degen förhand. 
Låt gärna degen vila i kylen i ca 30 minuter. 

Tryck ut pajdegen i pajform ca 23 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter på 200 grader.
Skala och finhacka löken.
Stek kantarellerna och löken i smör i en stekpanna och krydda med lite salt. Skär brieosten i skivor.
Vispa ihop äggen, grädden och krydda med salt och peppar. Lägg kantarellerna i pajskalet och lägg över brieosten. Häll över äggblandningen. Grädda i ugnen i 200 grader i ca 35 minuter.
Garnera med några kantareller.
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *