Kalops på högrevsfärs

Gillar du kalops, men har inte riktigt tid att vänta på att köttet ska koka så det blir riktigt mört. Testa att göra en kalops på högrevsfärs.

Ingredienser:

6 personer:

800 g högrevsfärs

2 st gula lökar

2 st morötter

3 msk kalvfond

1 liter vatten

soja

4 st lagerblad

10 st hel kryddpeppar

aromat

salt

vitpeppar

red av med maizenamjöl

Gör så här:
Skala och skär morötter och lök i bitar. Bryn färsen i smör. Krydda det med salt, aromat och vitpeppar. Lägg i morötter, lök, kryddpeppar, fond och lagerblad och fräs ytterligare några minuter. Häll på vattnet.
Låt kalopsen koka ihop, red av med maizenamjöl som du rör ut i lite vatten.
Smaka ev av med mer salt, peppar och lägg i lite soja för färgens skull.
 Servera med kokt potatis och rödbetor.
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *