Tonfiskgratäng

Denna gratängen gjorde jag ofta för länge sen, men nu var det jättelänge sen som jag gjorde den. Testa att byta ut tonfisken mot räkor eller crabstick.

Ingredienser:

Till 4-5 personer:

4 ägg

1 burk tonfisk

1 gul lök

dill

citron 

7 skivor toastbröd

2 dl riven ost

Sås:

3 dl mjölk

1 dl grädde

100 g margarin

3 msk mjöl

salt

peppar

1 nypa socker

Gör så här:

Koka äggen. Hacka dem och lägg dem i en smörad form. Skala och hacka löken. Lägg i tonfisken, löken och dillen. Pressa lite citron över.  Smält smöret i en gryta, tillsätt vetemjölet och rör runt. Häll i grädden, mjölken och låt koka ihop. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker. Häll såsen över gratängen. Skär brödet i tärningar och lägg dem över såsen. Strö på osten och sätt in gratängen i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *