Köttfärssoppa med potatis, morötter, lök och paprika

När det regnar och är ruggigt ute är det gott med en varm soppa.

Här kommer receptet på en köttfärssoppa med potatis, morötter, lök och paprika. Servera en klick aioli i soppan och ett gott bröd till.

Ingredienser:

Till 6 personer:
500 g bland eller nötfärs

8 potatisar

2 morötter

1 burk passerade tomater (400 g)

2 msk tomatpuré

2 gula lökar

1 röd paprika

1 ½ liter vatten

2 vitlöksklyftor

1 msk paprikapulver

2 köttbuljongtärningar

1 msk oregano (torkad)

peppar

salt

Tillbehör:

aioli

Gör så här:
Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikan i bitar. Skala potatisen och morötterna och skär dem i tärningar. Bryn färsen i smör tillsammans med löken, vitlöken, paprikan, potatisen och morötterna i grytan. Tillsätt tomatpurén, vattnet, passerade tomaterna, buljongtärningarna, paprikapulvret och oreganon. Låt soppan koka under lock tills potatisen och morötterna är mjuka, ca 20-25 minuter. Smaka av med salt och peppar

Servera soppan med en klick aioli och bröd.
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *