Kycklinggryta med pepparsås

Kvällens middag blev en lättlagad kycklinggryta med pepparsås. Jag hade klyftpotatis till men det går lika bra med ris eller pasta.

Ingredienser:

Till 4 – 6 personer:

700 g kycklingfilé

1 pkt bacon

250 g färska champinjoner

1 gul lök

150 g färskost med smak av olika sorters peppar

5 dl matlagningsgrädde

1 dl mjölk

1 tsk malen grönpeppar

salt

Gör så här:

Skär kycklingen och baconet i bitar. Skala och finhacka löken. Ansa och skär champinjonerna i skivor.

Stek baconet, när det börja få färg lägg i kycklingen, löken och champinjoner och stek lite till. Tillsätt grönpepparn, färskosten, grädden och mjölken. Låt puttra tills kycklingen är klar och såsen har kokat ihop. Smaka av med salt. 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *