Pastasås med lax och räkor

Jag gjorde en lättlagad pastasås med lax och räkor och med smak av pepparrot i såsen.

Ingredienser:

500 g färsk pasta

300 g laxfilé

200 g skalade räkor

200 g philadelphiaost

5 dl grädde

10 cm purjolök

1 fiskbuljongtärning

3 msk riven pepparrot

½ tsk salt

Gör så här:

Skär laxen i 2 x 2 cm bitar. Fräs purjolöken i smör i en gryta utan att det tar färg och tillsätt grädden, osten, buljongtärningen, pepparroten och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan under tiden.

Tillsätt fisken och låt sjuda i ca i 3 min. Lägg i räkorna och blanda till sist försiktigt ihop med den nykokta pastan. 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är lax-och-räkor-913x1024.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *