Fläskfilé i ugn med kantareller och champinjoner.

Kvällens middag blev fläskfilé som tillagades i ugnen med kantareller och champinjoner. Till det serverades hasselbackspotatis och goda vaxbönor som min sambos mamma odlat.

Ingredienser:

Till 4 personer:

1 stor fläskfilé

1 gul lök

200 g kantareller

200 g champinjoner

5 dl grädde

2 msk kalvfond

2 msk kinesisk soja

2 msk svartvinbärsgelé

salt

peppar

red av med lite maizenamjöl som du rör ut i lite vatten

Garnering:

klippt persilja

Gör så här:
Ansa och skär fläskfilén i 1 cm skivor. Skär svampen i bitar. Stek köttet i smör i en panna så det får fin färg. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en gratängform. Fräs löken, champinjonerna och kantarellerna. Häll i grädden, sojan, svartvinbärsgelén och kalvfonden. Smaka av med salt och peppar. Red av såsen med lite maizenamjöl som du rör ut i lite vatten.  Häll såsen över köttet. Sätt in i ugnen på 200 grader tills köttet är genomstekt. Ta ut ur ugnen och strö över persiljan. 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0A9B70D2-D036-4561-97B0-5F7EED852B74-1024x1024.jpg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är E2DCCBFA-2124-4142-A3F2-B4E25F1E4DF3-1024x1024.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *