Smördegssnurror med räkor

Vi hade kräftskiva och som ett av tillbehören gjorde jag smördegssnurror som toppades med färsksost, räkor och gräslök. 

Ingredienser:

ca 20 stycken

1 pkt smördeg (rektangelformad)

2,5 dl riven västerbottenost

½ dl finklippt gräslök

 1 äggula till att pensla smördegen med

Garnering:

150 g färskost med smak av gräslök

räkor 2-3 på varje

gräslök

Gör så här:

Rulla ut smördegen på ett bakplåtspapper.

Strö på den rivna osten och gräslöken. Rulla i hop smördegen från kortsidan. Pensla skarven med äggula. Skär degen i 1 cm tjocka skivor. Lägg på ett bakplåtspapper och pensla med äggulan. Grädde i mitten av ugnen på 225 grader i ca 15 minuter. Låt svalna och garnera med färskosten, räkor och gräslök.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *