Carpaccio på Oxfilé

Är du sugen på en god och lyxig förrätt? Då kan du göra en Carpaccio på oxfilé.

Carpaccio är en italiensk rätt som ofta serveras som förrätt.

Jag har inte skrivit några mått eller liknade i receptet. Lägg bara på så mycket som du vill ha.

Lägg gärna oxfilén i frysen ett par timmar så är det lättare att skiva den i tunna skivor. Eller om du använder en oxfilé som redan är fryst, skiva den innan den är helt tinad.

Ingredienser:

oxfilé

flingsalt

ruccola

parmesanost (skivad)

pinjenötter

olivolja

 crema balsamico

tryffelmajonnäs

Gör så här:

Skär oxfilén i mycket tunna skivor Banka sedan ut den till ”lövtunna” skivor (tex mellan 2 bakplåtspapper med hjälp av botten av en kastrull). Smula flingsalt på ett fat och lägg oxfilén ovanpå.

Rosta pinjenötterna i en torr panna utan att bränna dem.  Lägg på ruccola, parmesanost och pinjenötter. Ringla över olivolja, crema balsamico och tryffelmajonnäs. Servera

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *