Laxgratäng med räkor och dill

Lagade en krämig laxgratäng med räkor och dill. Till gratängen serverades potatismos och broccoli.

Till 6 personer:

6 portionsbitar laxfilé utan skinn
salt
peppar

Sås:

50 g smör

2 msk vetemjöl

2 dl creme fraiche

5 dl grädde

2 msk citronsaft 

4 msk fiskfond (Bong eller liknade)

3 msk finhackad dill

2 krm cayennepeppar

1 nypa socker

salt

Garnering:

räkor

citron

dill

Gör så här:

Skär laxen i lite större bitar. Lägg den i en ugnsfast form och krydda med salt och lite peppar. Smält smöret och vispa i vetemjölet. Tillsätt grädde, cremefraiche, fond, citronsaft och cayennepeppar. Smaka av med salt och en nypa socker.
Finhacka dillen och lägg i den i såsen.
Häll såsen över laxen och tillaga i ugn på 200 grader tills laxen är klar, ca 30 minuter. Garnera med räkor, dill och citron.

Print Friendly, PDF & Email
2 kommentarer Lägg till din

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *