Sjömanskotletter

Gillar du sjömansbiff? I så fall kommer du att gillar denna rätt med smak av sjömansbiff, men med kotletter istället för nötkött.

Ingredienser:

6 kotletter

2 gula lökar

2 morötter

12 potatisar

½ dl vetemjöl

3 msk kalvfond

2 st lagerblad

4 dl vatten (till skyn)

3 dl mörkt öl

2 ½ dl grädde

2 msk svartvinbärsgelé

soja

timjan

salt

peppar

persilja

Gör så här:
 
Bryn kotletterna i en panna med smör. Krydda med salt och peppar. Lägg upp dem i mitten av en ugnsform. Blanda vatten och mjöl och häll det i stekpannan. Häll i öl, grädde, kalvfond och svartvinbärsgelé. Lägg i lagerbladen. Krydda med salt och peppar och ta ev i lite soja för färgens skull.
Låt koka ihop.

Skala och skiva löken. Stek löken och strö på en nypa socker.
Skala och skiva potatisen och morötterna i tunna skivor. Varva med potatis, lök och morötter vid varje sida av kotletterna. Krydda med salt och timjan på varje lager. Häll såsen över köttet och potatisen och sätt in i ugnen på 200 grader i  1- 1 ½ timme. Garnera med finklippt persilja.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.