Pasta med oxfilé och ädelostsås

Jag hade gräddädelost kvar från julen som jag behövde göra något med. Hade även en bit oxfilé i frysen. Resultatet blev en pasta med oxfilé och ädelostsås.

Ingredienser:

400 g okokt pasta

400 g oxfilé

1 gul lök

250 g färska champinjoner

2 msk kalvfond

5 dl grädde

100 g gräddädelost

salt

peppar

Garnering: 

persilja

Gör så här:

Putsa och skär oxfilén i strimlor. Stek köttet hastigt i en panna. Krydda med salt och peppar. Ställ köttet åt sidan medans du gör såsen.
Skala och finhacka löken och skiva champinjonerna. Fräs löken och champinjonerna i smör och häll i kalvfond och grädde. Smula ner osten i såsen. Låt koka ihop. Koka pastan i saltat vatten. Häll av vattnet i ett durkslag.
Lägg i köttet och skyn i såsen och smaka av med salt och peppar.
Blanda såsen med den nykokta pastan. 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *