Soppa med blomkål, potatis, haricots verts, olika sorters lök, chili, ingefära, lime och kokosmjölk.

När det är kallt ute så tycker jag att det är väldigt gott med en värmande soppa. Lagade en vegansk soppa med blomkål, potatis, haricots verts, olika sorters lök, chili, ingefära, lime och kokosmjölk.

Ingredienser:

Till 3-4 portioner:

1 litet blomkålshuvud

4 potatisar

½ purjolök

1 schalottenlök

100 g haricots verts

1 burk kokosmjölk

5 dl vatten

1 msk färsk ingefära

1 röd chili

1 grönsaksbuljongstärning

skal och saft från 1 lime

salt

peppar

olja att steka i

Gör så här:

Skala och skär potatisen i bitar och blomkålen i buketter. Hacka schalottenlök, purjolök, och chilin i bitar. Riv ingefäran och skalet från limen. 

Fräs potatisen och blomkålen i olja i en gryta. Salta. Ta upp blomkålen och potatisen ur grytan, medans du fräser schalottenlök, purjolök och chilin. Häll i kokosmjölken och vatten och lägg sedan i ingefäran, buljongtärningen, saften och skalet från limen. 

Lägg tillbaka potatisen, blomkålen och lägg i haricots vertsen och låt koka tills grönsakerna är klara.

Smaka av soppan med salt och peppar. 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *