Fläskfilégryta med dijonsenap

Jag lagade en fläskfilégryta med smak av dijonsenap. Till den serverades små stekta potatisar och en grönsallad.

Ingredienser:
Till 4 personer behöver du:
1 stor fläskfilé

250 g champinjoner

1 gul lök

2 msk kalvfond

1 msk dijonsenap

2 msk kinesisk soja 

4 dl grädde

2 dl mjölk

grovmalen svartpeppar

salt

Gör så här:
Ansa och skär fläskfilén i 1 cm skivor. 
Finhacka löken och skär champinjonerna i skivor. 

Stek köttet i smör i en panna så det får fin färg. Krydda med salt och peppar. Lägg i löken, champinjonerna och fräs lite till. Tillsätt kalvfonden, senapen, sojan, mjölken och grädden och låt koka ihop.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *