Vegansk ”Bolognese”

Lagade en vegansk Bolognese som fick stå och puttra länge på spisen.

Ingredienser:

700 g vegofärs ( Jag hade anamma vegofärs)

2 gula lökar

1 vitlöksklyfta

2 morötter

2 pkt krossade tomater á 400 g

2 grönsaksbuljongtärningar

2 lagerblad

olja att steka i

1 liter vatten

1 msk torkat basilika

1 msk torkad oregano

½ tsk grovmalen svartpeppar

salt

Gör så här:

Mixa lök, vitlök och morötter. Bryn färsen i olja och lägg i den mixade löken och morötterna och fräs lite till. Tillsätt krossade tomater, vattnet, buljongtärningar, lagerblad och kryddor. Låt puttra på svag värme i ca 2 timmar. Smaka av med salt.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *