Smörgåsrulltårta med skinka

Jag gjorde en smörgåstårta i form av en rulltårta. Perfekt om du vill göra en liten smörgåstårta och vill att det ska gå lite fortare.

Ingredienser:

Till 4 personer:

12 st stora skivor formfranska

lite mjölk

200 g skinka

1 burk creme fraiche

100 g färskost

1/2 dl majonnäs

2 msk finriven pepparrot

1/2 dl finklippt persilja

salt 

peppar

Garnering:

1 dl cremefraiche

100 g färskost

1 msk majonnäs

salt

peppar

sallad

gurka 

clementin eller apelsin

skinka 

ägg

persilja

Gör så här fyllning:

Skär skinkan i bitar. Riv pepparroten och klipp persiljan. Blanda ihop färskosten, creme fraichen och majonnäsen. 

Tillsätt skinkan, pepparroten och persiljan. Smaka av med salt och peppar.

Skär bort kanterna från brödet. Pensla nedre kanten med mjölk och lägg brödet lite omlott på ett bakplåtspapper och tryck till. Kavla försiktigt så att brödet ”limmas ihop”. Bre på fyllningen och rulla försiktigt ihop rullen med hjälp av bakplåtspappret. Rulla den ganska hårt. 

Gör så här garnering:

Blanda ihop färskosten, creme fraichen och majonäsen och krydda med salt och peppar. Bre runt om hela rullen. Skär salladen i strimlor och tryck den runt om hela rullen. Lägg på ägg, skinka, gurka, clementin eller apelsin och persilja.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *