Wallenbergare på kycklingfärs

Jag lagade Wallenbergare med kycklingfärs och till dem serverades potatismos, brynt smör, ärtor, inlagd gurka och lingon.

Ingredienser:

Till 6 personer:

800 g kycklingfärs

3 äggulor

3 dl vispgrädde

2 1/2 tsk salt

1/2 tsk vitpeppar

pankoströbröd

Gör så här:

Lägg kycklingfärsen i en bunke. Tillsätt äggulor, grädde, peppar och salt. Rör till en smidig färs.

Häll upp pankoströbröd på ett bakplåtspapper. Forma 8 st biffar och lägg dem i pankoströbrödet. Platta till biffarna. Strö över panko på ovansidan. Stek biffarna på medelvärme i ett par minuter på varje sida, så de blir gyllenbruna. Stek dem klara i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.

Servera med potatismos, brynt smör, ärtor, inlagd gurka och lingon.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *