Grillade kycklingjärpar med frasig sötpotatis

I samarbete med med Bluegaz grillade jag kycklingjärpar och till dem serverades frasig sötpotatis och en kall sås. Receptet på sötpotatisen lägger jag ut i ett annat inlägg.

Bluegaz är experter på gasolgrillar som har hög kvalitet. De har blivit utsedda till Bäst i test sju år i rad.  Klicka på länken för att komma till deras hemsida.

Ingredienser:

Till 4-5 personer behöver du:
200 g fetaost
10 soltorkade tomater
1 dl finhackad basilika
1 stor vitlöksklyfta
800 g kycklingfärs
1 ägg
1 1/2 msk kycklingfond
1 tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk örtkrydda (blandad mix av örter)
grillolja
 
Gör så här:
Finhacka basilikan och vitlöken. Skär de soltorkade tomaterna i bitar. Mosa fetaosten. Rör ihop och lägg undan hälften till såsen.
 
Blanda samtliga ingredienser utom grilloljan till en smidig färs.

Forma avlånga järpar. Grilla dem på grillen och pensla dem med grillolja under grillningen.

Sås:

4 dl cremefraiche

hälften av tomat, vitlök, basilika och fetaoströran

1 msk olja från de soltorkade tomaterna

salt och peppar

Gör så här:

Rör ihop till en sås. Ställ gärna i kylen sen stund innan servering.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *