Kalops

Kalops har alltid tillhört mina favoriter. Men jag är väldigt noga med att det ska vara ett fint kött som åker i min gryta. Alltför feta bitar åker helt enkelt bort. Kalops tar en stund att göra men den sköter sig i princip själv på spisen.

Ingredienser:

4-6 personer 
1 kg högrev

2 st gula lökar

2 st morötter

2 msk kalvfond
1 liter vatten
2 ½ msk mjöl

soya
4 st lagerblad
10 st hel kryddpeppar

aromat

salt
vitpeppar

Gör så här:
Putsa köttet och skär det i  bitar. Skala och skär morötter och lök i bitar. Bryn köttet i smör. Krydda det med salt, aromat och vitpeppar. Lägg i morötter, lök, kryddpeppar, fond och lagerblad och fräs ytterligare några minuter. Pudra på vetemjöl och blanda väl. Häll på vattnet.
Låt sedan köttet sjuda tills det är riktigt mört. Det tar ca 1½-2 timmar.
Smaka ev av med mer salt, peppar och lägg i lite soya för färgens skull.
 Servera med kokt potatis och rödbetor.

  1.  
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.