Apelsinsallad med rödlök och mozzarella

Istället för en vanlig sallad gjorde jag en apelsinsallad till maten med rödlök och mozzarellaost. Jag använde blodapelsiner, men det går lika bra med vanliga apelsiner.

Ingredienser:
70 g ruccolasallad
5 små apelsiner
1 stor rödlök
en påse minimozzarella (20 st)

Dressing:
2 msk flytande honung
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
2 tsk limesaft
1 tsk flingsalt.


Gör så här:
Skär bort ändarna på apelsinen. Skala den med en vass kniv, så att det vita följer med skalet. Skär apelsinerna och rödlöken i skivor. Skölj och lägg ruccola på ett fat. Lägg över apelsinerna, rödlöken och mozzarellan. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och häll över salladen.



Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.