Smörgåstårta

Idag är det valborg och jag fyller år!  Tänkte därför att jag skullle bjuda nära och kära på en god smörgåstårta. Jag gjorde fyllningen igår, så att den skulle få stå och gosa till sig lite, och garnerade den idag. 
Jag önskar er alla en trevlig valborg!

                                                                        


Ingredienser:
Skivad formfranska 20 skivor x 3
Första lagret:

400 g crabfish
1 dl räklag
2 dl majonäs                 
1 dl creme fraiche  
½ dl dill                         

Andra lagret:
400 g skinka 
6 ägg
2 dl grädde
2 dl majonäs
1 krm grovmalen svartpeppar
1 krm salt

Garnering:
2 dl majonäs
1 dl creme fraiche
200 g skinka
räkor (i lag 900 g) 
6 ägg
3 tomater
½ gurka
några vindruvor
persilja
1 citron

Gör så här:
Kantskär brödet och lägg ut på en plåt. Lägg på första lagret och sedan bröd och sedan andra lagret. Avsluta sedan med ett lager bröd och bre på majonäs/cremefraiche blandningen.

1:a lagret:
Hacka crabstiken. Blanda med majonäs, creme fraiche, dill och räkspad.

2:a lagret
Skiva och hacka skinkan. Koka och hacka äggen.
Vispa grädden och blanda med majonäsen och lägg i skinkan och äggen. Krydda med salt och peppar.

Över smörgåstårtan:
2 dl majonäs
1 dl creme fraiche


Garnera smörgåstårtan enligt ovan!


Print Friendly, PDF & Email
2 kommentarer Lägg till din
  1. oj, svårt att svara på eftersom det beror på hur mycket gästerna äter, men vi va 15 personer och alla blev mätta. Vissa åt större bitar och vissa lite mindre./ mvh Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.