Grillad oxfilé med pepparsås

Vi grillade oxfilé och till den hade vi späda morötter, lök och småpotatisar som jag tillagade i ugnen med lite olja och kryddor. Till köttet rörde jag ihop en snabb pepparsås.
När det är sommar och sol, så vill man njuta av värmen och inte stå i köken för mycket.
Det är en utmaning och komma på mat som är både god och inte tar för långt tid att laga. 
Vad lagar du för sommar-mat som går snabbt?

Ingredienser:
Till 4 personer.

1/2 msk mortlad peppar (svart, vit, rosé och grönpeppar).
25 g smör

3 ½ dl vispgrädde

2 msk oxfond
2 msk sweet chilisås
soya
1 tsk socker
1 krm salt

Gör så här: 
Stöt pepparn i en mortel.

Fräs pepparn i smöret. Tillsätt grädde, fond, och chilisås. 
Lägg i lite soya för färgens skull. Krydda med socker och salt.
Låt såsen sjuda ihop tills den tjocknat lite.


Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.