Potatis med purjolök och grillade kycklingben.

 Det har varit lite stiltje på bloggen ett par dagar. Jag har bla varit och tittat på min dotter när hon har spelat fotbollscup i Halmstad. Det blev en 3:e plats till slut, efter  en missad finalplats på målskillnad. Bra jobbat tjejer!!
Dagens lunch blev potatis med purjolök som är perfekt att laga när man har fått potatis över. Idag serverade jag den till kycklingben som jag kryddade rikligt med grillkrydda runt om och grillade dem sedan i ugnen på 200 grader. Potatisen passar också bra till fläskkotletter eller grillad lax. 

Ingredienser:
Till 4 personer behöver du.
1 kg kokt potatis
1 purjolök
1 dl grädde
½ dl mjölk
1 dl riven ost
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
aromat
smör att steka i

Gör så här:
Skär potatisen i bitar. Skölj purjolöken och skär den i bitar. Fräs purjolöken och vitlöken i smör, tillsätt potatisen och fräs så den får lite färg. Häll på grädde, mjölk och lägg i osten.
Låt sjuda till en krämig konsistens. Smaka av med salt, peppar och aromat.


Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.