Nutella Cheesecake

Jag lovade att bjuda mina jobbarkompisar på fika och jag bakade en nutella cheescake.
En kaka som riktigt smälter i munnen.
Cheesecaken serverades med grädde till.

Ingredienser:

Botten:
250 g digestive kex
75 g smör
1 msk nutella
Fyllning:
400 g nutella (minus 1 msk)
500 g färskost 
1 dl florsocker 

Gör så här:
Bryt digestive kexen i bitar och lägg i en matberedare eller krossa dem för hand.

Tillsätt smör och 1 matsked av nutellan och kör tills det börjar att klumpa sig.
Tryck ut i en rund form med löstagbar botten (ca 23 cm). Ställ i kylen medans du gör fyllningen.

Vispa färskost och florsocker till en jämn smet och tillsätt sedan resten av nutellan och rör i hop till en smet.

Ta ut formen från kylskåpet och häll över fyllningen.
Ställ tillbaka i kylen och låt stå över natten.
Servera med vispad grädde.




Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.