Äntligen fredag och man har en välbehövd helg framför sig.
Jag gjorde en saffrans aioli för någon dag sen när vi åt ugnsstekt lax.
En saffransaioli passar väldigt bra till alla sorters fisk och den får en härligt gul färg.
Ingredienser:
Jag gjorde en saffrans aioli för någon dag sen när vi åt ugnsstekt lax.
En saffransaioli passar väldigt bra till alla sorters fisk och den får en härligt gul färg.
Ingredienser:
1 ägg
1 msk vitvinsvinäger
2 ½ dl matolja ( kron el. majs)
½ tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk senap
1 vitlöksklyfta
½ paket saffran
Lägg ner ägget i kokande vatten och låt koka i 3 min.
Knäck ägget och skrapa ut det lösa innehållet i matberedarens behållare monterad med vingen,
eller ner i en bunke.
Kör eller vispa sönder ägget.
Droppa sedan omväxlande i vinäger och olja i ägget under tiden matberedaren går.
Eller vispa med elvisp eller för hand.
Tag det försiktigt med oljan.