Fläskfilégratäng

Rätter med fläskfilé uppskattas både av stora och små och är lika lätt att laga till många som till få. Lördagskvällens meny blev en fläskfilé gratäng med hasselbackspotatis till.
Lagar du inte till så många som jag gjorde, så halvera bara receptet.

Ingredienser:
Till 8 personer behöver du:
3 st fläskfiléer
1 röd paprika
1 gul paprika
200 g philadelphiaost
5 dl grädde
4 dl creme fraiche
2 dl mango chutney (medium stark)

2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt

½ tsk grovmalen svartpeppar
2 dl riven ost

Gör så här:
Ansa fläskfilén och skär den i skivor. Banka ut skivorna lite och bryn dem i omgångar i en stekpanna. Krydda dem med salt, peppar och grillkrydda. Lägg köttet i en ugnsform.
Skär paprikan i strimlor och lägg över köttet. Blanda ihop philadelphiaost, grädde, creme fraiche, mango chutney, vitlök, sambal oelek, salt och peppar.
Häll över såsen och toppa med 2 dl riven ost. Gratinera i ugnen på 200 grader ca 30 minuter.


Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.