Mini halloncheesecakes med chokladbotten

Då var det dax att lägga ut efterrätten som vi bjöd på i lördags.
Istället för att göra en form med cheesecake, gjorde jag mini cheesecakes med hallonsmak.
Till botten hade jag chokladkakor.
Ingredienser:

Räcker till 12 stora muffinsformar eller 16 mindre.
200 g chokladkakor (jag hade chokladdrömmar)
75 g smält smör eller margarin

Fyllning:
3 äggulor
200 g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
1 dl socker
1 dl hallonpuré
2 ½ dl vispad grädde
75 g vit choklad

Garnering:
färska hallon
citronmeliss

Gör så här:
Pressa hallonen genom en finmaskig sil ca 2 ½ dl bär, så det blir ca 1 dl hallonpuré.
Vispa philadelphiaost, vaniljsocker, socker och äggulor. Finhacka chokladen.
Rör i hallonpurén och chokladen. Vispa grädden och vänd ner den i smeten.
Fördela smeten i muffinsformar.
Jag hade muffinsbleck av silikon. Ställ in i frysen i en timme.
Under tiden krossar du chokladkexen och blanda ihop med det smälta smöret.
Ta ut i frysen och fördela de krossade kakorna över dem och ställ in i frysen igen i ca 4 timmar.
Vänd upp cheesecaken på tallrikar och garnera med färska hallon och citronmeliss.



Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.