Omelett med flera sorters ostar och smörstekta kantareller

Jag är ledig idag och har hunnit med att träna, äta lunch med syrran och att bara få vara.
Alla måsten har jag lagt på hyllan. Köpte en tidning på hemvägen från stan och öppnade precis en kall cola. Solen skiner oxå… Man kan säga att jag myser.
Under veckan kommer jag att lägga ut recepten från kräftskivan och idag är det omeletten med med flera sorters ostar tur.

Ingredienser:
600 g färskost
150 g riven västerbottensost

150 g riven kvibille cheddarost
1 ½ dl finhackad dill
6 ägg
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 krm chilipeppar
Garnering:
300 g kantareller
½ dl finhackad persilja
smör till stekning
salt

Gör så här:
Lägg bakplåtspapper i botten av en ugnsform ca 25×35 cm
Vispa ihop ostarna med elvisp. Vispa i ett ägg i taget och rör i dillen och krydda med salt och peppar.

Häll i ostsmeten och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.
Skär omeletten i bitar när den har svalnat av lite.

Stek kantarellerna i smör, smaka av med salt och lägg i persiljan. Garnera omeletten med dem. Servera den ljummen.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.