Stekta kotletter med potatis och champinjonsås

Jag stekte kotletter och till dem hade vi kokt potatis, brysselkål, gelé och en champinjonsås.
När jag steker kotletter, så steker jag dem i smör i ett par minuter på varje sida och krydda med salt, peppar och lite grillkrydda, därefter lägger jag in dem i ugnen på 200 grader medans potatisen kokar. Jag häller i lite vatten i pannan som jag använde när jag stekte kotletterna för att ta vara på stekskyn. Skyn silas och hälls därefter på kotletterna innan jag ställer in dem i ugnen. På så sätt tycker jag att de blir möra och goda och behåller sin saftighet. 

Till champinjonsåsen behöver du:
Ingredienser:
300 g färska champinjoner
25 g smör
½ dl vetemjöl
5 dl grädde
3 dl mjölk
3 msk kalvfond
2 msk svartvinbärsgelé
soya
salt
peppar

Gör så här:
Skär champinjonerna i skivor. Smält smöret i en gryta och lägg i champinjonerna.
När de har fått fin färg, strö över mjölet och rör runt. Häll i grädde, mjölk, kalvfond, gelé och soya. Låt såsen koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Häll i skyn från kotletterna.


Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.