Grahamsbullar

Till kvällsmat igår bakade jag grahamsbullar och till dem kokade jag chokladmjölk.
Jag bakade även ”juligt” röda dammsugare och dem kommer jag att lägga ut senare i veckan.

Ingredienser:
Till 18 st behöver du:
1 pkt jäst 
5 dl mjölk 
50 g margarin 
3 msk socker
1 ½ tsk salt 
7 dl grahamsmjöl 
6 dl vetemjöl 

Gör så här:
Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader.
Smula sönder jästen i en bunke/matberedare.
Häll över degspadet och rör om tills jästen löst sig.
Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en slät deg. För hand eller i maskin.
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Knåda degen och baka ut 18 runda bullar.
Låt jäsa på bakplåtspapperklädd plåt i 30 minuter.
Sätt ugnen på 225°C. Grädda bullarna mitt i ugnen i cirka 8-10 minuter.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.