Kräftströmming

Tänkte att jag skulle putsa fönster ikväll, men istället ska jag bara sätta mig, läsa en tidning och mysa. Skiten på fönsterna finns ju kvar även till helgen;)
Min sambo gillar strömming i alla former och jag gjorde kräftströmming.
Kräftströmming passar bra till julbordet, men är även god som huvudrätt med kokt potatis och smält smör. 

Ingredienser:
600 g strömmingsfilé
½ dl finhackad dill
2 msk dillfrö
½ dl tomatpuré
½ dl öl
1 krm chilipeppar
salt
peppar

Gör så här:
Klipp bort fenorna längs ryggsidan på strömmingen. Salta lätt och peppra på köttsidan av strömmingen. Rulla sedan ihop dem och 
lägg dem tätt i en ugnssäker form.

Blanda tomatpurén med dill, dillfrö och öl. Smaka av med salt och peppar.
Lägg blandningen över strömmingen och täck formen med folie.
Sätt in den i ugnen på 200 grader i 20-25 minuter. Ta ut strömmingen och låt den kallna.


Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.