Blåbärsscones

Nybakta scones är alltid gott. I stället för vanliga scones, så la jag i lite blåbär.
Godast blev det med bara smör och ost på.
Det var inte helt lätt att fördela blåbären jämt, utan vissa bitar fick lite mer blåbär än andra.

Ingredienser:
4 dl vetemjöl
4 dl rågsikt
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 g margarin
3 dl mjölk

1 dl blåbär

Gör så här:

Sätt på ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. 
Lägg i margarinet i mjölblandningen och knåda till en gryning massa. 
Tillsätt mjölken och rör ihop degen.

Vik försiktigt in blåbären i degen utan att de mosas sönder.
Dela degen i 2 delar och platta ut dem till 2 runda kakor.
Skåra varje kaka med en kniv i fyra delar. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Skär isär kakorna och dela dem på mitten.




Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.